truck
Ordered before 17:00
Your order ships today
checkmark
Official reseller
Original products
star
Customer review: 9,4
2.632 reviews

De komende weken staan er twee nieuwe hard forks voor Bitcoin in de planning. Op 25 oktober zal Bitcoin Gold splitsen van Bitcoin om daarmee een nieuwe munt te creëren. Enkele weken later wil een grote groep Bitcoin gebruikers een hard fork met SegWit2X implementeren. Dit plan staat ook wel bekend als de “New York Agreement”. Er is een grote kans dat hierdoor begin november nog een nieuwe munt ontstaat.

Om alles even op een rijtje te zetten, Bitcoin zal straks waarschijnlijk opgesplitst zijn in:

  • Bitcoin
  • Bitcoin Cash
  • Bitcoin Gold 
  • Bitcoin SegWit2X

Hoe krijg ik mijn Bitcoin Gold en Bitcoin Segwit2X?

Bij een hard fork worden alle private keys met bijbehorende munten gekopieerd naar de nieuwe blockchain. Dit betekent dat, wanneer jij in het bezit bent van jouw private key, je dezelfde hoeveelheid munten op zowel de oude als de nieuwe blockchain zal bezitten.

Een hardware wallet, zoals de Ledger Nano S / Blue, TREZOR, of Digital Bitbox, is eigenlijk een soort opslagmedium specifiek voor private keys. Wanneer je een hardware wallet gebruikt voor het bewaren van je munten ben je dus altijd in het bezit van jouw eigen private key. In het geval van een hard fork wordt deze private key dus ook opgenomen in de nieuwe blockchain, waardoor je altijd recht zal hebben op die nieuwe munten.

Zelfs wanneer Ledger, TREZOR of Digital Bitbox een nieuwe munt niet direct ondersteunen in hun software, zal je altijd in staat zijn om jouw munten te claimen. Je kunt in dat geval je private key inladen in een wallet die deze ondersteuning wel biedt. Het is hierbij wel van groot belang dat je goed nadenkt over de veiligheid van jouw private key. Wanneer je bijvoorbeeld jouw Bitcoin private key op jouw computer invult, geniet deze niet meer van de bescherming die een hardware wallet kan bieden. Het kan dan nodig zijn om een nieuwe wallet aan te maken op jouw hardware wallet. Zeker wanneer je meerdere munten op je hardware wallet hebt staan kan dit zorgen voor lastige situaties. Denk dus goed na voordat je met dit proces begint en bedenk bij elke stap of het de veiligheid van jouw munten in het geding kan brengen. Bewaar bij het maken van een nieuwe wallet bovendien altijd je oude private keys. Mocht je iets over het hoofd hebben gezien, dan is het altijd handig om nog toegang te hebben tot je oude wallet.

Ledger & TREZOR

Kort geleden is er een hard fork geweest waarbij Bitcoin Cash is ontstaan. Bij deze hard fork hebben zowel TREZOR als Ledger tools uitgebracht om gemakkelijk via de bijbehorende software toegang te krijgen tot de nieuwe munt.

Klanten vragen ons vaak of je op eenzelfde manier ook met je Ledger of TREZOR toegang zal krijgen tot Bitcoin Gold. In dit geval hebben beide fabrikanten nog geen officieel bericht uitgebracht over dit onderwerp. Echter, zoals eerder uitgelegd, ook zonder officiële ondersteuning zal het mogelijk zijn om de nieuwe munt te claimen.

Digital Bitbox

De Digital Bitbox heeft momenteel geen ondersteuning voor de verschillende hard forks. Ook bij deze hardware wallet zijn gebruikers echter in het bezit van hun private keys en kunnen de munten dus altijd geclaimd worden door middel van tools van derden.

Replay Attack

Waar je als gebruiker wel op dient te letten is dat je bij hard forks mogelijk kwetsbaar bent voor een replay attack. Bij een replay attack kan een transactie van de ene blockchain gekopieerd worden naar de andere. Dit komt omdat je beide transacties tekent door middel van dezelfde private key. Wanneer je bijvoorbeeld 10 BTC verstuurd op de originele Bitcoin blockchain zou iemand anders dus jouw transactie kunnen kopiëren naar de nieuwe blockchain en daar dezelfde transactie van 10 munten op de nieuwe blockchain uit kunnen voeren.


Met replay protection zou een dergelijk probleem verholpen kunnen worden. De makers van Bitcoin Gold hadden aangekondigd dat er replay protection zou zijn, maar op het moment is deze nog niet in code terug te vinden. Bitcoin Cash en Bitcoin SegWit2x hebben ook geen bescherming voor deze aanval. Om dit te voorkomen zul je jouw munten eerst moeten splitsen. Veel wallets kunnen dit automatisch voor je doen, zoals de Bitcoin wallet van Ledger. Let op: vertrouw niet zomaar diensten die aanbieden om jouw munten te splitsen! Dit kan een scam zijn! 

Kort Samengevat

  1. Zorg dat je altijd in het bezit bent van jouw private keys. Heb je jouw Bitcoin op een Ledger, TREZOR, of Digital Bitbox hardware wallet staan, dan zit je goed.
  2. Stel voor extra veiligheid het kopen, verkopen of verzenden van Bitcoin uit tijdens de periode dat er een hard fork plaats zal vinden. Veel exchanges stoppen op dat moment ook tijdelijk met handelen.
  3. Mocht je handmatig jouw Bitcoin Gold of SegWit2X in een andere wallet willen claimen, zorg er dan eerst voor dat je jouw munten splitst. Hiermee kun je een replay attack voorkomen. Vertrouw echter niet zomaar op diensten die aanbieden dit voor je te doen. 
  4. Denk goed na voordat je jouw private key gaat inladen in software van derden. Bedenk goed of dit gevolgen kan hebben voor de veiligheid van de munten op jouw hardware wallet en maak indien nodig een nieuwe wallet aan voor jouw munten. Bewaar voor de zekerheid wel altijd je oude private keys.

 

Update 25/10/2017

Informatie over Bitcoin Gold is nog steeds erg beperkt. Het ontbreken van replay protection wordt door verschillende partijen wel gezien als een probleem.

Ledger heeft een document dat steeds geupdatet wordt. Deze kun je hier vinden.

Trezor heeft inmiddels ook een statement uitgebracht over Bitcoin Gold. Dit bericht kun je hier vinden.

 

Choose for safety.
Choose for Cryptomaan's expertise.

What customers say about us.

My Ledger Nano X was delivered one day after ordering. The support I got from Cryptomaan in setting up the product was really good, quick and expert.

Antoon

Quick delivery ordered in the evening, delivered the next day. Clear and well-organized website. I absolutely recommend ordering with Cryptomaan.

P

Easy and quick delivery Quick delivery but also an informative website with info about the purchased product.

J

I was speedily and professionally helped out and the delivery was quick. My ordered product came in in no time and the questions I was happy with the help I got through chat. Great help. This creates trust.

R

Quick, good and advantageous Excellent service and handling .. and excellent customer service ..

Ethan Marchel

-Quick and clear ordering process -Well-organised website -Direct shipment -Good packaging, all in all a great experience/service!

D. Mom

They live up to their promises Points for improvement: Keep up the good work!

Henk S

Good product, quick handling and fast delivery. I heartily recommend them!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews