truck
Ordered before 17:00
Your order ships today
checkmark
Official reseller
Original products
star
Customer review: 9,4
2.632 reviews

Je kunt met je Ledger Nano s, Ledger Blue, Trezor en Digital Bitbox ook Ether (ETH) en ERC20 tokens verzenden en ontvangen door gebruik te maken van MyEtherWallet of MyCrypto. De KeepKey heeft hiervoor helaas nog geen ondersteuning. Het team van KeepKey is hier echter wel mee bezig en wil bovendien de ook ondersteuning gaan bieden voor ERC20 tokens in hun eigen applicatie.

Wat zijn ERC20 Tokens?

ERC20 is een standaard voor tokens die gebouwd zijn op het Ethereum netwerk. Daar waar Ether (ETH) de bijbehorende valuta is voor het Ethereum netwerk, zijn ERC20 tokens smart contracts die gebruik maken van de Ethereum blockchain. Aan een token kunnen vervolgens verschillende functies verbonden zijn, afhankelijk van het project waar het token deel van uitmaakt. Bekende voorbeelden van ERC20 tokens zijn OmiseGO (OMG), 0x (ZRX) en Augur (REP). Een volledig overzicht van ERC20 tokens kun je vinden op https://etherscan.io/tokens

Wat zijn MyEtherWallet en MyCrypto?

MyEtherWallet en MyCrypto zijn interfaces die je kunt gebruiken om te interacteren met de Ethereum blockchain. Je kunt deze interfaces vinden op https://www.myetherwallet.com/ en https://mycrypto.com/ . Hoewel je de interface bereikt via een webpagina moet je dit niet zien als een website waar je op inlogt. De belangrijke data staat bij het gebruik van MyEtherWallet en MyCrypto op je computer of hardware wallet. De beide pagina's zorgen er enkel voor dat jij transacties kunt aanmaken en die kunt signeren met jouw private keys. In tegenstelling tot sommige andere online wallets voltooien al deze processen zich client-side. In het gebruik van MyEtherWallet hoeven je private keys dus niet verzonden te worden. Je verzendt pas informatie naar het netwerk wanneer dit een al gesigneerde transactie betreft. Deze informatie kan op het netwerk vervolgens alleen gebruikt worden om de transactie uit te voeren die jij hebt ingevoerd en met je private key hebt ondertekend.

Het voordeel hiervan is dat je alle processen voorafgaand aan het verzenden van de gesigneerde transactie ook offline of in de beschermde omgeving van een hardware wallet uit zou kunnen voeren. Op een hardware wallet vinden alle hiervoor beschreven processen plaats op de hardware wallet zelf. De transactiedata wordt eerst naar je hardware wallet verzonden waar de transactie vervolgens op je hardware wallet gesigneerd wordt. De gesigneerde transactie wordt vervolgens weer terug naar MyEtherWallet of MyCrypto verzonden en gaat daarna door naar het Ethereum netwerk om uitgevoerd te worden. In dit proces zijn je private keys nooit in aanraking geweest met je computer of het internet. Je private keys zijn daardoor volkomen veilig voor aanvallen van buitenaf. Het gebruik van deze dienst is dan ook even veilig als het gebruik van de software die bij je hardware wallet geleverd is.

Let op! Controleer altijd of je met de echte MyEtherWallet of MyCrypto bent verbonden. Controleer hiervoor goed de URL en het veiligheidscertificaat.

Phishing sites kunnen geen toegang krijgen tot je private keys. Ze kunnen echter wel het adres waar je een transactie naartoe wil verzenden aanpassen. Normaliter zou je dit ondervangen door het adres dat op je hardware wallet verschijnt te confirmeren (bij de Digital Bitbox kan dit door deze te koppelen aan je mobiele telefoon). Echter, bij het verzenden van ERC20 tokens heb je deze functionaliteit vooralsnog niet. Het adres dat op je hardware wallet verschijnt ter confirmatie is in dit geval het adres van het token contract en niet het adres waarnaar je wil verzenden. Bovendien krijg je het aantal tokens dat je wil verzenden ook niet te zien. Om deze reden is het erg belangrijk om te bevestigen dat je je niet op een phishing site bevindt. Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandig om een kleine transactie te doen als test alvorens je grote bedragen gaat verzenden. KeepKey heeft aangegeven dat zij met ondersteuning voor ERC20 tokens in hun eigen applicatie dit probleem willen ondervangen door wel de exacte transactiedata op het scherm van de KeepKey weer te geven. In de toekomst kunnen we wat dat betreft verwachten dat ook dit risico door de producenten van de verschillende wallets aangepakt gaat worden.

Het verschil tussen MyEtherWallet en MyCrypto

MyEtherWallet is al jaren een begrip binnen de Ethereum wereld. Ook bij het gebruik als wallet zonder integratie van een hardware wallet zijn zij al jaren een betrouwbare partij gebleken. Doordat alle belangrijke processen zich client-side afspelen hoeft er geen belangrijke data verzonden te worden over het internet. Met deze formule heeft MyEtherWallet de afgelopen jaren veel mensen een veilige manier geboden om ETH, ETC, en ERC20 tokens te verzenden en ontvangen.

Achter de schermen blijkt er echter wel onenigheid geweest te zijn tussen verschillende ontwikkelaars. Het resultaat daarvan is dat het overgrote deel van het team per 9/2/2018 is overgestapt naar MyCrypto. De ontwikkelaars hebben dit zelf als een 'hard fork' bestempeld, omdat beide diensten in bedrijf blijven. Wat er zich precies tussen de ontwikkelaars heeft afgespeeld is voor een buitenstaander lastig in te zien, maar daar zal in de komende weken waarschijnlijk meer duidelijkheid over komen. Op basis van die informatie zou je op een voorkeur kunnen hebben voor één van de twee diensten, maar in het gebruik zijn er geen grote verschillen tussen beide diensten en functioneren ze volgens hetzelfde principe.

Hardware Wallets not affected

Het praktische aan het gebruik van een hardware wallet in combinatie met één van deze twee diensten is dat je private keys altijd in je hardware wallet blijven. Er hoeft geen vertrouwelijke informatie gedeeld te worden met de diensten, waardoor deze zeer betrouwbaar zijn. Doordat deze slechts als een interface dienen en je er geen account hoeft te hebben kun je bovendien naar hartenlust wisselen van dienst.

Het blijft wel belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, zoals transactie- en ontvangstadresverificatie. Hierover kun je meer lezen in onze helpdesk

Hoe gaat het werken met MyEtherWallet of MyCrypto in zijn werk?

In onze helpdesk kun je per hardware wallet een handleiding vinden over het werken met MyEtherWallet.

MyEtherWallet:
Ledger Nano S en Ledger Blue
Trezor
Digital Bitbox

MyCrypto:
Ledger Nano S en Ledger Blue
Trezor
De Digital Bitbox lijkt momenteel niet te werken met MyCrypto. Zodra dit wel het geval is voegen we daar een artikel voor toe. 

 Je kunt ook dit YouTube filmpje bekijken:

Choose for safety.
Choose for Cryptomaan's expertise.

What customers say about us.

My Ledger Nano X was delivered one day after ordering. The support I got from Cryptomaan in setting up the product was really good, quick and expert.

Antoon

Quick delivery ordered in the evening, delivered the next day. Clear and well-organized website. I absolutely recommend ordering with Cryptomaan.

P

Easy and quick delivery Quick delivery but also an informative website with info about the purchased product.

J

I was speedily and professionally helped out and the delivery was quick. My ordered product came in in no time and the questions I was happy with the help I got through chat. Great help. This creates trust.

R

Quick, good and advantageous Excellent service and handling .. and excellent customer service ..

Ethan Marchel

-Quick and clear ordering process -Well-organised website -Direct shipment -Good packaging, all in all a great experience/service!

D. Mom

They live up to their promises Points for improvement: Keep up the good work!

Henk S

Good product, quick handling and fast delivery. I heartily recommend them!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews