Order truck Order before 19:00 and your item ships today
✓ Official reseller
Bezorg vrachtwagen Customer reviews 9,4/10

Nieuwe crypto-technologiën voor Bitcoin en Ethereum in 2018

Er worden op het moment veel nieuwe projecten opgestart die gebruik maken van de Blockchain. Maar ook de bestaande grote spelers zijn continue met innovaties bezig. Lees hier wat er in 2018 allemaal gaat veranderen.

Bitcoin Ethereum 2018

Bitcoin: Lightning Network

Eén van de problemen omtrent Bitcoin op het moment is het Scalability Probleem. Dit probleem houdt in dat de snelheid van Bitcoin’s transactiesysteem te langzaam is. De Blockchain kan op het moment tussen de 3 en 10 transacties per seconde aan, terwijl de fees sinds 2015 1000% zijn gestegen.

Om dit op te lossen wordt in 2018 het Lightning Network geïntroduceerd. Met het Lightning Network kunnen transacties los van de blockchain plaatsvinden. Wanneer mensen vaak transacties naar elkaar sturen, kunnen zij een private blockchain aanmaken, die pas toegevoegd wordt aan de blockchain wanneer zij deze sluiten. Wanneer veel mensen zulke private chains aanmaken, ontstaat er een netwerk van private chains die los van de blockchain kan bestaan waarin veel mensen transacties naar elkaar kunnen sturen. Mensen die eenmalig een bedrag naar elkaar willen sturen, kunnen gebruik maken van zo’n enorm netwerk van private chains. Het is dan wel belangrijk dat alle mensen in deze schakel minimaal het aantal bitcoin bezitten die verstuurd moeten worden.

Bitcoinpuristen zijn tegen het netwerk, omdat er waarschijnlijk enorme private chains in gaan ontstaan waarin transacties altijd langs bepaalde personen of instanties moeten. Dit zou vervolgens een stap zijn richting centralisatie, terwijl decentralisatie de bedoeling is van Bitcoin.

Het grote voordeel van het Lightning Network is dat het aantal transacties op de blockchain significant afneemt. Daardoor zou de blockchain uiteindelijk makkelijk tienduizenden transacties per seconde aan moeten kunnen.

Casper-update: Proof of Stake voor Ethereum

2018 is het jaar waarin de Constantinople update waarschijnlijk plaats gaat vinden. Eerder  schreven we al over een andere update van de Metropolis-fase: Byzantium. Tijdens de Constantinople update gaat ook Casper geïmplementeerd worden. Casper gaat ervoor zorgen dat Ethereum overgaat van Proof of Work naar Proof of Stake. Wat deze termen precies inhouden lees je hier.

Als Ethereum over is naar PoS zal het bestaan van Ethereum veel minder operatiekosten hebben. Denk aan het up to date houden van alle computers die Ether aan het minen zijn. Dit zal ook goed zijn voor het milieu, op het moment gebruikt Ethereum ongeveer net zoveel elektriciteit als Cyprus.

Deze update zal waarschijnlijk Ethereum een stuk populairder maken. Proof of Stake geeft mensen met Ethereum de mogelijkheid om geld te verdienen op basis van hun Ether-bezit.

Raiden Network: goedkopere transacties voor ERC20 Tokens

Een andere innovatie die te maken heeft met Ethereum is het Raiden Network. Het Raiden Network is een netwerk dat los van de blockchain transacties voor ERC20 tokens mogelijk maakt. ERC20 tokens runnen op het netwerk van Ethereum en hier vind je een lijst van ERC20 tokens.

Wanneer je een cheque via Raiden ontvangt heeft niemand daar transactiekosten over hoeven te betalen. Als je van de munten gebruik wilt maken, dan betaal je een fee. Het voordeel is dat je meerdere cheques tegelijk in kunt leveren en je maar één keer een fee hoeft te betalen. Op deze wijze hoeft iedereen die gebruik maakt van het netwerk minder lang te wachten op bevestiging en minder fees te betalen.

ERC20 munten, Bitcoin en Ethereum kun je het beste veilig bewaren op een hardware wallet. Lees meer over Raiden bij BesteBank.