Order truck Order before 19:00 and your item ships today
✓ Official reseller
Bezorg vrachtwagen Customer reviews 9,4/10

TRON (TRX) mainnet: hoe zet ik mijn ERC20 munten om?

Als alles volgens plan verloopt lanceert TRON haar mainnet rond 31 mei. Momenteel is TRON een ERC20 token op het Ethereum netwerk. Indien je TRON op een Ledger of TREZOR bewaard, weet je ook dat je dus via MyEtherWallet deze token kunt verzenden. Als TRON het einde van de maand komt met haar eigen mainnet betekent dit dat het Ethereum netwerk verlaten wordt. TRON krijgt een eigen blockchain en de ERC20 token zal verdwijnen.

Hoe zet ik mijn munten om?

Als straks de mainnet van TRON er is dan zul je de ERC20 tokens om moeten zetten. Indien je je munten op een exchange hebt staan zal dit waarschijnlijk automatisch voor je gedaan worden. Bewaar je de tokens op een hardware wallet als de Ledger nano S of TREZOR, dan zul je dit zelf moeten doen.

Tron zal zelf een exchange opzetten om munten te wisselen. Je stuurt dan je ERC20 tokens via bijvoorbeeld MyEtherWallet naar een bepaald adres. Tron zal je hetzelfde aantal munten terugsturen, maar dan op hun eigen netwerk. 

Hoe en wanneer gaat dit gebeuren?

  • Tron maakt een aankondiging als de mainnet gelanceerd is
  • Ze zullen huidige bezitters op de hoogte brengen dat de munten omgezet moeten worden (ze ruilen je ERC-20 om voor Tron-20)
  • Het Tron team laat weten hoeveel tijd je hebt om dit proces te voltooien (voor andere coins was dit vaak 2 maanden)
  • Nadat je munten zijn omgezet kunnen er beperkingen zijn waar je de munten heen kunt sturen
  • De hoeveelheid en waarde blijft hetzelfde, afhankelijk van de marktwaarde
  • Volg de website en het officiële Twitter kanaal om op de hoogte te blijven

Kan ik TRON nog op mijn Ledger of TREZOR bewaren?

Voorlopig niet. Ledger en TREZOR zullen opnieuw ondersteuning moeten uitbrengen voor deze munten. Het is afwachten of dit gaat gebeuren, en zo ja, op welke termijn.

Extra ondersteuning nodig?

Klanten van Cryptomaan kunnen altijd contact opnemen met onze helpdesk voor extra ondersteuning. Zorg ervoor dat je je ordernummer bij de hand hebt en dan kunnen we je zo snel mogelijk helpen.