Order truck Order before 19:00 and your item ships today
✓ Official reseller
Bezorg vrachtwagen Customer reviews 9,4/10

Welke munten ondersteunen de Ledger, TREZOR en Digital Bitbox hardware wallets?

We krijgen vaak de vraag welke munten ondersteund worden door welke hardware wallets. Er zijn inmiddels enorm veel cryptografische valuta verkrijgbaar. Om je te helpen bij het kiezen van een hardware wallet hebben we een overzicht gemaakt van welke munten door welke hardware wallet ondersteund worden. We proberen dit artikel altijd up-to-date te houden.

Ondersteuning munten

  Ledger Nano S & Blue TREZOR Digital Bitbox KeepKey
Bitcoin
Bitcoin Cash   ✓b
Bitcoin Gold ✓b
Ethereum ✓* ✓*
Ethereum Classic ✓* ✓*
Ripple    
Litecoin  
Stratis    
DASH  
Zcash  
Dogecoin  
Komodo
Ark ✓**
Ubiq
Expanse
PIVX
Vertcoin
Viacoin
NEO
Stealthcoin
Stellar
Hcash
Qtum
Digibyte
NEM (XEM)
       
ERC20 tokens ✓* ✓* ✓*
Kopen Kopen Kopen Kopen


* Ondersteuning via MyEtherWallet, toelichting over MEW vind je verder in dit artikel.

** Momenteel enkel ondersteuning voor de Nano S. Ondersteuning voor de Ledger Blue is in ontwikkeling.

b = beta software

Wat zijn ERC20 tokens (munten)?

ERC20 tokens zijn digitale valuta die uitgegeven zijn op de Ethereum blockchain en ecosysteem. Het is een standaard waar ontwikkelaars van wallets, exchanges en dApps gebruik van kunnen maken om bijbehorende tokens uit te geven en gebruiken. Ontwikkelaars kunnen dus (d)Apps ontwikkelen die meteen gebruik kunnen maken van ERC20 tokens, hierdoor hoeven ze niet zelf elke keer een token systeem te ontwikkelen. 

Een gevolg van de ERC20 standaard is dat er enorm veel tokens zijn ontstaan. Je hebt vast wel van de term ICO (initial coin offering) gehoord. Een ICO is een manier om financiering voor een project te kunnen krijgen voor startups. Ze bieden cryptografische valuta aan mensen die vroeg hun project steunen. Er zijn op moment van schrijven meer dan 5500 ERC20 tokens verkrijgbaar. Bekende namen zijn OmiseGO (OMG), EOS, Augur (REP) en Golem (GNT).

Hoe weet ik of mijn munt een ERC20 token / munt is?

Om te kijken of een munt een ERC20 token is kun je zoeken op Etherscan. Let op, er zijn zoveel munten beschikbaar, zorg dat de naam exact hetzelfde is. Let ook op de 3-4 letters tussen aanhalingstekens.

Wat is MyEtherWallet?

MyEtherWallet is een cliënt-side interface met de Ethereum blockchain. Simpel gezegd kun je het gebruiken om een wallet te maken voor Ethereum en alle ERC20 tokens waar jij zelf in het bezit bent van jouw private key. Vervolgens gebruik jij alleen MEW om transacties te verzenden naar de blockchain. Jouw Ether staat dus niet op de servers van MyEtherWallet, jij bent zelf in het bezit van jouw private key. Als je meer wil leren over private keys en hoe hardware wallets werken, kun je dit artikel van ons lezen.

Zowel de Ledger Nano S & Blue, TREZOR en Digital Bitbox hardware wallets hebben ondersteuning voor MEW. Dit betekent dat je dus jouw private key van jouw hardware wallet kunt gebruiken om via de "node" van MEW transacties te doen (zowel verzenden als ontvangen). 

myetherwallet digital bitbox ledger nano s blue trezor

Keuze

Hopelijk helpt dit overzicht jou een goede keuze te maken in het aanschaffen van een hardware wallet. Naast de ondersteuning voor de munten zijn er natuurlijk nog meer verschillen tussen elke hardware wallet, zoals de prijs en andere functies. Voor een compleet overzicht van onze hardware wallets kun je hier een kijkje nemen.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, laat dan een opmerking achter of neem contact met ons op.