In 2018 is SafePal opgericht. In oktober dat jaar werd het al snel bekend omdat Binance Labs had geïnvesteerd in SafePal. Sinds mei 2019 biedt het bedrijf de SafePal S1 hardware wallet aan.
Inmiddels is de originele SafePal S1 wel een keer vernieuwd zodat het een USB-C poort heeft. Ook is er de SafePal S1 Pro uitgebracht die er vrijwel hetzelfde uitziet maar is uitgerust met een aluminium behuizing, gehard staal en een betere batterij. De SafePal S1 en S1 Pro werken op precies dezelfde manier.
Tip! Wil je korting op je SafePal S1? Koop er meteen een metalen backup bij voor je SafePal S1! Bekijk de SafePal S1 + SOLIDHODL of SafePal S1 Pro + SOLIDHODL kortingsbundel.
Of ben je gewoon opzoek naar alleen de SafePal S1? Bekijk hem hier en kies de normale versie of de S1 Pro.
Voordelen SafePal S1 (Pro)
- Air-gapped gebruiken: de SafePal S1 kun je air-gapped gebruiken. Sterker nog, dit is de enige mogelijkheid. SafePal was een van de eerste met een air-gapped hardware wallet. In theorie wordt air-gapped als veiliger beschouwd dan via een kabel of Bluetooth verbinden omdat er geen directe verbinding plaatsvindt.
- Ondersteunt Bitcoin en altcoins: de S1 ondersteunt Bitcoin en heel veel verschillende altcoins. Zo ondersteunt het o.a. de tokens van de netwerken Polygon, Solana, Binance Chain (BEP-20), Arbitrum, Base en Ethereum. Van de bekende munten zijn Cardano en Kaspa de enige munten die wij konden vinden die de SafePal S1 niet ondersteunt.
- Veiligheidszegel op het doosje: op de verpakking van de SafePal S1 zit een veiligheidszegel waaraan je kan zien of de verpakking geopend is geweest of niet.
- D-pad bediening: de S1 heeft een zogenoemde D-pad. Hiermee heeft de wallet vijf knoppen: 'naar boven', 'naar beneden', 'naar links', 'naar rechts' en 'ok'. Navigeren door de menu's is dus een stuk makkelijk dan met twee knoppen wat je veel ziet bij andere hardware wallets onder de 100 euro.
- Uitstekend geprijsd: de S1 kost slechts rond de €74,95. Dit is bij uitstek de voordeligste air-gapped hardware wallet die beschikbaar is.
Nadelen SafePal S1 (Pro)
- Niet open-source: de code van de SafePal S1 is niet openbaar. Het is dus closed-source. Niet iedereen vindt dit belangrijk maar er zijn crypto gebruikers die hier veel waarde aan hechten. SafePal claimt overigens dat hun nieuwste wallet, de SafePal X1, wel open-source is. Op diverse plekken is ook te lezen dat SafePal wel van plan is de S1 ook open-source te maken.
- Niet met elke computer te gebruiken: gezien de SafePal S1 een air-gapped wallet is heeft het apparaat (mobiel/pc) waar je hem mee gebruikt ook een camera nodig. Niet alle pc's hebben dit. Laptops over het algemeen wel.
Handig om te weten
- Alleen air-gapped: de S1 is alleen air-gapped te gebruiken. Via een kabel of Bluetooth is dus geen additionele mogelijkheid.
Voor wie is de SafePal S1 (Pro) geschikt?
De SafePal S1 adviseren we aan iedereen die:
- Een air-gapped wallet wil gebruiken.
- Naast Bitcoin ook altcoins wil beheren.
- Een iOS en/of Android telefoon heeft.
Heb je een hoger budget? Dan kun je ook een Keystone 3 Pro of een OneKey Pro overwegen.
De SafePal S1 is ook te gebruiken via je Windows of macOS laptop (PC) maar het is dan dus van belang dat je een camera op die laptop hebt. Gezien dit over het algemeen minder handig werkt adviseren we het niet perse maar het kan dus wel.
Vragen?
Heb je hier vragen over? Mail ons op hallo@cryptomaan.nl.